Ερωτήσεις

Κατασκευάζεται η θεμελίωση του κτηρίου και το υπόγειο (αν προβλέπεται) από οπλισμένο σκυρόδεμα σύμφωνα με τη στατική μελέτη.
Το υπόγειο θερμομονώνεται εξωτερικά με διογκωμένη πολυστερίνη πάχους 5cm εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία.
Στην οροφή του υπογείου τοποθετείται ο μεταλλικός φορέας του οποίου οι στύλοι αγκυρώνονται σε κατάλληλες βάσεις που έχουν προτοποθετηθεί στα υποστυλώματα του υπογείου πριν την σκυροδέτησή του.
Στην περίπτωση προσθήκης σε υφιστάμενο κτήριο ο μεταλλικός φορέας στηρίζεται σε αγκύρια που τοποθετούνται με ειδικό τρόπο στο πάνω μέρος των υπαρχόντων υποστυλωμάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Μετά κατασκευάζονται οι πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα σε συνεργασία με το μεταλλικό φορέα (σύμμεικτη λειτουργία).
Τοποθετείται η τοιχοποιία από πάνελ τρισδιάστατου δομικού πλέγματος με ενσωματωμένη μόνωση που συνεργάζεται με τον φέροντα οργανισμό με συγκολλητό μικροπλισμό.
Πάνω στο πάνελ τοποθετούνται οι σωληνώσεις της υδραυλικής και της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τέλος, εκτοξεύεται στο πάνελ ειδικό ενισχυμένο τσιμεντοκονίαμα με τελική φάση το μαρμαροκονίαμα.
O μεταλλικός φορέας έχει εξαιρετική αντισεισμική συμπεριφορά κάτι που για πολλά χρόνια το έχει αποδείξει και σε πραγματικές συνθήκες αλλά και σε εργαστηριακές, στις οποίες έχει καταπονηθεί σε σεισμούς που μέχρι τώρα δεν έχουν εμφανιστεί στην πράξη.
Δείτε σχετική έρευνα που έγινε και με την δική μας συμμετοχή στο Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου (Κείμενο μελέτης και σχετικό video).
Τα υλικά κατασκευής είναι τεχνολογίας αιχμής και πολύ υψηλής ποιότητας.
Τα σπίτια με μεταλλικό φορέα έχουν πολύ μεγάλο χρόνο λειτουργικής ζωής σε σχέση με τα συμβατικά που έχουν περιορισμένο.
Η κατασκευή κτηρίων με μεταλλικό φορέα εξασφαλίζει τον περιορισμό των σφαλμάτων.
Απαιτείται μεγάλη ακρίβεια μετρήσεων, διαμόρφωσης και τοποθέτησής τους από τις εργασίες εργοστασίου μέχρι και εκείνες του εργοταξίου.
Όλος αυτός ο κύκλος εργασιών απαιτεί εξειδικευμένο και έμπειρο τεχνικό και εργατικό προσωπικό.
Η Civenco διαθέτοντας τέτοιου είδους προσωπικό έχει κατασκευάσει τα τελευταία 21 χρόνια, 340 κτήρια με μεταλλικό φορέα. Έχοντας αποκτήσει μεγάλη τεχνογνωσία στις κατασκευές αυτές, εγγυάται το υψηλό αισθητικό και ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα του έργου.
Τα σπίτια με μεταλλικό φορέα λόγω της ευελιξίας του χάλυβα στην διαμόρφωσή του, παρέχουν στον αρχιτέκτονα τη δυνατότητα να υλοποιεί οποιαδήποτε πρότασή του, να διαμορφώνει μεγάλα ανοίγματα χώρων και λόγω των μικρών διατομών των φερόντων στοιχείων που απαιτούνται, αυτά να περιέχονται μέσα στο πάχος της τοιχοποιίας ή να παραμένουν εμφανή.
Οι μεταλλικές (σύμμεικτες) κατασκευές μπορούν να επεκταθούν καθ” ύψος και κατ” επέκταση με ευκολία την οποία εξασφαλίζει η ευελιξία του χάλυβα να διαμορφώνεται και να επεκτείνεται ανάλογα με τις ανάγκες με δημιουργία εύκολων κόμβων και μικρών επεμβάσεων στο υφιστάμενο κτήριο.
Οι κατασκευές της Civenco είναι πράσινα κτίρια γιατί τα υλικά και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ανοικοδόμηση εξοικονομούν ενέργεια και κατά την φάση παραγωγής αλλά και κατά τη χρήση τους ενώ τα περισσότερα από αυτά τα υλικά είναι ανακυκλώσιμα.
Αξίζει να λάβουμε υπόψη ότι η μόνωση που χρησιμοποιείται για την εξωτερική τοιχοποιία έχει πάχος 14-16cm και είναι τουλάχιστον διπλάσια από αυτή που χρησιμοποιείται στις καλύτερες συμβατικές κατασκευές που δεν ξεπερνάει τα 6cm!
Έτσι πετυχαίνουμε 30% – 40% καλύτερη θερμομόνωση και 50% – 60% οικονομία στα καύσιμα. Σε συνδυασμό με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και γεωθερμικών συστημάτων πολύ εύκολα και σίγουρα το κτίριό σας θα είναι κλάσεως Α+.
Με τη Civenco το όνειρο αυτό των πελατών της γίνεται μία θαυμαστή πραγματικότητα.
Έχοντας κατασκευάσει μεγάλο αριθμό πέτρινων σπιτιών σε όλη την Ελλάδα γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι που τα επιλέγουν είναι ξεχωριστοί, απολαμβάνει μαζί τους την κατασκευή τους σε όλες τις φάσεις προσφέροντας σε αυτά μεγάλη αντοχή, άριστη θερμομόνωση, μεγάλη ταχύτητα κατασκευής και υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.
Η Civenco κατασκευάζει τα πέτρινα σπίτια με μεταλλικό φορέα και τοιχοποιία με πάνελ τρισδιάστατου δομικού πλέγματος με ενσωματωμένη θερμομόνωση διογκωμένης πολυστερίνης EPS80 και τελική επιφάνεια σε εξωτερικούς και σε τμήματα εσωτερικών τοίχων φυσικής πέτρας, όπως προβλέπεται από την αρχιτεκτονική μελέτη.
Με τον τρόπο που κτίζεται η πέτρα στον τοίχο εξασφαλίζεται η άριστη ενσωμάτωσή της στο σύνολο της τοιχοποιίας, συνεργαζόμενη ακόμα και με τις μεταλλικούς στύλους και δοκούς του φορέα.
Συγκεκριμένα το σύστημα αυτό κτίζει και δεν επενδύει την πέτρα, συνδέοντας-την με ανοξείδωτες λάμες το ισχυρό τσιμεντοκονίαμα του χτισίματος με τα πλέγματα του πάνελ και τα μεταλλικά μέρη του φορέα.
Αυτός ο τρόπος κατασκευής έχει σαν αποτέλεσμα την ισχυρή συμμετοχή της τοιχοποιίας από πάνελ και πέτρα στην προηγμένη αντισεισμική συμπεριφορά του κτιρίου και η ενσωματωμένη θερμομόνωση στο πάνελ τρισδιάστατου δομικού πλέγματος εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και χαμηλό κόστος χρήσης.
Ο μεταλλικός φέροντας οργανισμός σε συνδυασμό με τοίχους από τρισδιάστατο δομικό πλέγμα, είναι ο κατάλληλος για προσθήκες σε υφιστάμενα κτήρια συμβατικού φορέα, επειδή στηρίζεται εύκολα στους υπάρχοντες στύλους από οπλισμένο σκυρόδεμα και έχει μικρότερο ίδιον βάρος κατά 50% από τον συμβατικό φορέα.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε κτήρια με παλαιά αντισεισμική τεχνολογία να επεκταθούν και να συνεχίσουν να λειτουργούν με ασφάλεια.
Ο χρόνος αποπεράτωσης του σπιτιού είναι περίπου 6 μήνες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα και 8 μήνες για 100 τετραγωνικά ενός πέτρινου σπιτιού.
Η εμπορική πολιτική της CIVENCO είναι να έχει μόνο τις καλύτερες τιμές στην αγορά τις οποίες μπορείτε να επιβεβαιώσετε συγκρίνοντας την προσφορά μας με οποιαδήποτε άλλης εταιρίας.
Για τη Civenco οι υπηρεσίες του μηχανικού είναι αναπόσπαστο μέρος του έργου που προσφέρουμε.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο μηχανικός έχει την ουσιαστική και καθημερινή επίβλεψη όλων των εργασιών, φροντίζει για την συνεχή πρόοδο των εργασιών στο εργοτάξιο, λύνοντας έτσι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιώτες όταν αποφασίζουν να χτίσουν το σπίτι τους μόνοι τους.
Η Civenco αναλαμβάνει και την πλήρη αποπεράτωση του κτηρίου.

H Civenco εγγυάται τον φέροντα οργανισμό των έργων της εφ” όρου ζωής .
Παρέχει για την εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου εγγύηση 5 ετών & για τις ηλεκτρικές και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις εγγύση 10 ετών.